حقوق بشر > جهان
- نشست برندگان سومین جایزه حقوق بشر اسلامی بعد از ظهر امروز در خبرگزاری تسنیم با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، «آرزو مرالی» دبیر کل تحقیقات کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن و«حجت الاسلام شیخ دقاق» نماینده شیخ عیسی قاسم، برندگان جایزه حقوق بشراسلامی دراین نشست خبری حضور داشتند.
آرزو مرالی در ابتدای این نشست با بیان اینکه کسب جایزه حقوق بشری برای من مایه افتخار بود و این جایزه تنها برای من نبوده بلکه برای گروهی از همکارانم و افرادی که در دنیا مظلوم واقع شدهاند، گفت: ظلم علیه مسلمانان چیز جدیدی نیست و بیش از 3 دهه است که این اقدامات علیه مسلمانان صورت می گیرد؛ از 25 سال پیش در بوسنی و هرزگوین شاهد حرکتی وحشیانه علیه مسلمانان بودیم و همان زمان سازمان های بین المللی مدعی حقوق بشر برای حفظ جان و مال این مردم مظلوم هیچ قدمی برنداشتند.
وی ادامه داد: به همین دلیل بود که عدهای از مسلمانان دنیا برای کمک به مردم بوسنی به این کشور رفتند و پس از آن شاهد گسترش موج نفرت پراکنی علیه مسلمانان در دنیا هستیم تا جایی که هر جنایتی در دنیا علیه مسلمانان انجام می شود میگویند کار خود مسلمانان است.
دبیرکل تحقیقات کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی برای شناساندن حقوق بشر اسلامی در سطح جهانی انجام شده، گفت: برخی تصور میکنند که میتوان حقوق بشر بینالمللی را با کمی اصلاحات به حقوق بشر اسلامی تبدیل کرد اما حقوق بشر اسلامی پیچیدهتر از این حرفهاست. به همین دلیل از علما و دانشگاهیان خواستیم تا تحقیقاتی در این خصوص داشته باشند که یکی از آنها «محمد العاصی» از واشنگتن است که اولین تفسیر قرآن را به انگلیسی نوشت.
وی افزود: العاصی با این مقدمه شروع کرد که انسان هویت اجتماعی دارد که او را به سایر انسانها وصل میکند و این موضوع به دلیل کرامتی است که از سوی خداوند به او داده شده و حقوقی دارد.
مرالی در پاسخ به این سوال که آیا در غرب با حجابی که دارد با مشکلی روبرو نشده و اینکه برخورد با با زنان محجبه چگونه است، گفت: وقتی برای اولین بار از پوشش استفاده کردم با مشکلاتی روبرو شدم چراکه نگاهی منفی به حجاب وجود داشت و به تدریج پذیرفتند که این حق زن مسلمان است اما متاسفانه در 15 سال گذشته این شرایط تغییر کرده و فشارهای زیادی روی مسلمانان وجود دارد که حتی نخست وزیر سابق انگلیس مطرح کرد که زنان مسلمان باید از بند فشار مردانشان خارج شوند و کشف حجاب کنند و حجاب و اسلام را به تروریسم متصل کرد. در حال حاضرفشارها بر زنان محجبه بیشتر شده اما افرادی که محجبه میشوند تعدادشان در حال افزایش است.
دبیرکل تحقیقات کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن در پاسخ به این سوال که برای شناساندن جایگاه والای زنان در اسلام چه اقداماتی انجام داده اید، افزود: ما فعالیتهای پژوهشی و معرفی جایگاه زن در اسلام را در دستور کار داریم. اینکه قوانین اسلامی چطور جایگاه و حقوق زن را معرفی میکند و نیز جایگاه تاریخی زن در اسلام برای جامعه غربی تشریح و تبیین میشود که این موضوع از سیره اهل بیت استخراج شده است.
وی با اشاره به اینکه فضای خوبی برای آنهایی که دنبال حقیقت هستند فراهم شده،اظهار داشت: جامعه غربی به سمتی میرود که ارزشهای اسلامی را پیاده میکند که از جمله آنها جدا کردن حریم زنان است. در انگلیس صحبتهایی برای جدا کردن بخش زنان در مترو و اتوبوس و نیز تاکسیهای ویژه بانوان مطرح است. حتی برای طرح سانس اختصاصی زنان در استخرها نیز زنان غیر مسلمان ازآن طرح استقبال کردند.
دبیرکل تحقیقات کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن در پاسخ به این سوال که دولتمردان و مسئولان انگلیسی را تا چه اندازه با حقوق بشر اسلامی آشنا کرده است، گفت: ما در انگلیس با 3 طیف مختلف روبرو هستیم. یکی ارگانهای دولتی که در سالهای اخیر نه تنها به انتقاداتی که از سوی مسلمانان و حتی غیر مسلمانان میآید هیچ توجهی نمیکنند بلکه زمانی که خارج از فضای دولتی که دارند با آنها صحبت میکنیم، اسلام را دین صلح میدانند اما نمیتوانند سخنان خود را در جامعه علنی کنند. دیگری، فضای آکادمیک و فعالان حقوق بشر را شامل میشود که در گذشته به اسلام به عنوان یک مکتب ظالم نگاه میکردند اما اکنون این نگاه را ندارند. سرانجام بخش عامه مردم است که آگاهی آنها افزایش یافته است اما متاسفانه فضای نفرت ایجاد شده در غرب به مردم اجازه نمیدهد که واقعیات اسلام را بشناسند.
وی درخصوص معیارهای دوگانه غرب در برخورد حقوق بشری با ایران نیزگفت: متاسفانه این بار اولی نیست که غرب چنین موضعی دارد و آخرین بار هم نخواهد بود. غرب از این موضوعات برای رسیدن به اهداف خود استفاده میکند.ما همواره این رفتار دوگانه و نفاق غرب را آشکار کردهایم، این دوگانگی نه فقط علیه جمهوری اسلامی بلکه علیه بسیاری از گروههای دیگر در جریان است، اما ما نباید تمام وقت خود را صرف آشکار کردن رفتارهای دوگانه آنها کنیم چراکه این رفتار غربیها عمدی است و بهترین کار این است که با گروههایی که در این سیستم با آنها رفتار دوگانه صورت میگیرد متحد و همفکر شده و این سیستم را از درون تغییر دهیم.
شیخ دقاق: نمی گذاریم دست آل خلیفه به شیخ عیسی قاسم برسد
شیخ عبدالله الدقاق که به صورت ویدئو کنفرانس در این نشست حضور یافت با تاکید بر ادامه حمایت مردم بحرین ازشیخ عیسی قاسم، اظهار داشت: اعتصاب کنندگان درمقابل منزل آیت الله شیخ عیسی قاسم هرگز به مقامات اجازه تعرض و خدشه وارد کردن به ایشان را نخواهند داد، اعتصاب کنندگان به مقامات میگویند اگر میخواهید به شیخ عیسی قاسم برسید، باید با تانکهای خود از روی اجسادمان عبور کنید.
وی افزود: امروز 47 روز از لغو تابعیت شیخ عیسی قاسم و آغاز اعتصاب مردم بحرین در مقابل منزل ایشان در منطقه الدراز میگذرد، در حالی که منطقه در محاصره نیروهای امنیتی و موانع سیمانی و سیمهای خاردار است.این محاصره، به ساکنان این منطقه و فعالیت اماکن تجاری زیان رسانده، زیرا حکومت از ورود کسانی که ساکن الدراز نیستند به این منطقه جلوگیری میکند و ورود و خروج تنها از طریق دو گذرگاهی که آل خلیفه اختصاص داده، صورت میگیرد.
نماینده آیت الله عیسی قاسم در پایان اظهاراتش گفت: نیروهای حکومتی همچنین به تصویربرداری از شرکت کنندگان در اعتصاب و بازداشت و بازجویی تک تک آنها دست میزنند.